A MAGYAR PROGRAM: Biztonság, Fejlődés, Megmaradás

MEGOSZTÁS

Az MKDSZ január 22-én a Magyar Kultúra Napján Bakán mutatja be választási programját

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a felvidéki magyaroknak a választás valódi szabadságát és a tisztán nemzeti keresztény értékalapú, független és következetes politikai érdekképviselet lehetőségét megadva indul a 2016. március 5-ei szlovákiai parlamenti választásokon.

Az MKDSZ stratégiai céljait, illetve azokra épülő programját az évek óta tartó országjárásunk alatt az emberekkel, vállalkozókkal, civil szervezetekkel és az egyházak képviselőivel folytatott beszélgetéseink tapasztalataiból levont következtetések alapján alkottuk meg. Az MKDSZ programját tehát a magyar emberek alkották, az élethelyzetükből és körülményeikből megfogalmazott céljaikat tükrözi. A magyar emberek, a családok lét- és jogbiztonságra vágynak. Munkahelyeket akarnak. Itthon szeretnének dolgozni, boldogulni. Tisztességes béreket akarnak. Családi otthonokat akarnak. A magyarok családbarát adópolitikát akarnak. Jól működő egészségügyet és korszerű kórházakat akarnak. Féltik a településeiken működő magyar iskolákat. Aggódnak a magyar kulturális szervezetek működéséért, a kulturális élet jövőjéért. A magyarok a keresztény értékeket képviselő, azokat védő és azok szerint működő államot akarnak. A katolikusok magyar püspököt akarnak, a reformátusok vissza szeretnék kapni elkobzott vagyonukat. A felvidéki magyarok meg akarják őrizni hagyományaikat. Bűnözéstől mentes utcákat akarnak. Szeretnék az anyanyelvüket szülőföldjük teljes területén a hivatali érintkezés és ügyintézés minden szintjén szabadon használni. A magyar emberek azt szeretnék, ha szülőföldjükön felújítanák és fejlesztenék a közúti és vasúthálózatot. Helyben akarják intézni hivatali ügyeiket. Át akarják szervezni a közigazgatást. Önállóan szeretnének dönteni a számunkra fontos kérdésekben.

A felvidéki magyarok elutasítják a Smer magyar vidéket kiéheztető gazdaságpolitikáját, a magyar oktatásügy leépítésére tett törekvéseit, a kulturális támogatások csökkentését, az építőipari és egészségügyi közbeszerzésekben folyó korrupciót. A magyar emberek hátat akarnak fordítani a magyarságtudatukon évek óta élősködő, magyarok tízezreit árulózó, a gyűlöletkeltésre épített árokásó politikának. A szlovákiai magyar családok biztonságot akarnak, bíznak a fejlődésben, hisznek a megmaradásban.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség 2016. január 22-én a Magyar Kultúra Napján Bakán mutatja be választási programját.

Fehér Csaba