Család és az ifjúság

MEGOSZTÁS

A társadalom alapja a család. Összetartó erő, biztonságérzet. Egy férfi és egy nő kapcsolata, az egyik legfontosabb dolog az életben. Cáfolhatatlan tény, hogy fogy a magyarság. Többek között ezért is van szükség a család szerepének megerősítésére, valamint az anyaság kedvező szociális megítélésére.

Gyermekvállalás. Erről mindig Makovecz Imre egy előadásán elhangzott mondata jut az eszembe. A magyarság fogyásáról volt szó, feltettek egy kérdést na de mit tehetünk mi kisemberek ez ellen? Gyermeket kell vállalni!- jött a válasz. Igen, ez viszont sok további kérdést vet fel. Miből? Hol? Ezt a problémát úgy kell megoldani, hogy abból a kevésből amit fizetésnek hívnak meg tudjunk engedni magunknak minimum 3 gyermeket. Be kell vezetni a főállású anyaságot, és egy családbarát adózási rendszert!

Egyedüli gond a pénzügyi rendszerünkben a kamat, ez teszi tönkre az egész társadalmat, ezért a saját kezünkbe kell venni az irányítást és az államnak biztosítania kell lakásépítésre és lakásásárlásra kamatmentes kölcsönt, hogy ne legyünk 20,30,40 évre röghöz ( bankhoz )kötve. Az MKDSZ támogatja a gyermekeket nevelő fiatal házaspárok lakáshoz jutását.

Nevelés. Ahogy az egészségügyben a test és lélek egészsége szétválaszthatatlan úgy a családban is. Ezért kiemelt támogatást kel nyújtani azoknak a keresztény ifjúsági szervezeteknek, amelyek köznevelési feladatokat látnak el. Mert ha mindenki betartaná azt amit a keresztény erkölcs diktál, másképp nézne ki a politika is.

Bartók Gergely, az MKDSZ Ifjúsági Tagozatának Országos Elnöke