Az autonómia elérésének közösségi érdekéből mára, az autonómia elhallgatásának pártérdeke lett

MEGOSZTÁS
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Ifjúsági Tagozatának tagjai 2016. február 7-én az MKP pozsonyi székháza előtt álltak ki a következetes és hiteles etnikai alapú politizálás és az autonómia ügye mellett. Huszonhat mécsest gyújtottak a rendszerváltást követő évekre emlékezve.

Ahogy Bartók Gergely, az MKDSZ IT elnöke fogalmazott:

A magyarsággal az elmúlt huszonöt évben az autonómia fokozatos feladásának útját járatják. Hol van már az 1994-es komáromi nagygyűlés lelkesedése, hol van a kidolgozott autonómia terv? Nem lehet hallani az autonómiával kapcsolatos társadalmi vita hangjait sem. Ezen az úton mára már oda érkezett a magyarság, hogy fővesztés terhe mellett lehet leírni még a szót is. Az út végkifejlete csak az lehet, amikor az orweli gondolatrendőrség fogja pásztázni az agyakat és azt, aki az autonómiára gondol megbélyegzik, kizárják és megbüntetik. Az autonómia elérésének közösségi érdekéből mára, az autonómia elhallgatásának pártérdeke lett. Ez a pártérdek árulja el 1994 szellemiségét, a magyar autonómia ügyét, mint a magyar megmaradás feltételét.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és a párt Ifjúsági Tagozata továbbra is szilárdan kiáll az oktatásügyi és kulturális autonómia ügye mellett.