A megyei választásokról tárgyalt Besztercebányán az MKDSZ

MEGOSZTÁS

A megyei választásokról tárgyalt Besztercebányán az MKDSZ

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke Fehér Csaba és alelnöke Sárközi János, továbbá a párt gömöri regionális elnöke Juhász István Stanislav Mičev, a SzNF Múzeuma főigazgatója, illetve Martin Baník 2017. március 22-én Besztercebányán folytattak tárgyalásokat.

A megbeszélés tárgya a közelgő megyei választások, illetve a Besztercebánya megyei elnökjelölt személye, annak politikai támogatásának lehetősége és feltételei voltak.

„Az MKDSZ számára ebben a megyében a prioritások közé tartozik a szélsőséges politikai irányzatok elleni fellépés, az elmaradott déli járások infrastrukturális fejlesztése, illetve a szociális és iskolaügyi kérdések mellett a határon átívelő kapcsolatok erősítése.

Fontos, hogy az extrémizmus és minden velejáró antidemokratikus tendencia visszaszorítása érdekében kialakuljon egy valóban széleskörű társadalmi és politikai konszenzus. Lényeges, hogy az elnökjelölt személye megfeleljen többek között ennek az akaratnak is, hogy fel lehessen mellé sorakozni. Nagy a felelőssége minden magyar és szlovák választópolgárnak és minden magyar és szlovák demokratikus erőnek parlamenten belül és kívül egyaránt. Az MKDSZ ezért nyitott a további tárgyalásokra.” – mondta Fehér Csaba, a párt elnöke. „Az egyfordulós elnökválasztás kizárja a korábban tapasztalt politikai sakkjátékot, vagyis most őszinte és bölcs döntést kell hozni, kizárva annak lehetőségét is, hogy az idei őszi megyei választás is az országos politikai csaták színtere legyen, akkor, amikor az extrémizmus visszaszorításáról és a demokrácia védelméről van szó.” – tette hozzá Fehér.