Az MKDSZ Stanislav Mičevet támogatja

MEGOSZTÁS

Az MKDSZ Országos-, illetve Regionális Elnökségének Stanislav Mičev-vel Besztercebánya megye jövőjéről folytatott tárgyalásai alkalmával felvázolt politikai, gazdasági, infrastrukturális, szociális, oktatásügyi, valamint kulturális elképzelések, célok és megvalósítási módjuk nagy arányú egyezőséget mutattak.
Meglátásunk, tapasztalatunk szerint sok munka áll előttünk, hogy a megye déli járásainak határ menti magyar régióit a rosszul kialakított megyerendszer fennállása óta eltel évek alatt szándékosan hátrányosan megkülönböztető, ellenségkereső büntetőpolitika alól felszabadítsuk, esélyt adva a felzárkózásra a legelmaradottabb, a legmélyebb gazdasági, szociális és társadalmi válságban taszított járásoknak.
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a 2017. évi szlovákiai megyei választásokon Besztercebánya megyében a párt Országos Tanácsa döntése értelmében Stanislav Mičev-et, a SzNFM igazgatóját, mint független megyei elnökjelöltet támogatja. Bízunk abban, hogy a megyei választások eredménye nem a kormánykoalíció és az ellenzék karaktergyilkos csatája, de a közös érdek felismerése lesz.
Az MKDSZ számára politikai, társadalmi prioritás az extrémista politika térnyerésének visszaszorítása, vagyis Marián Kotleba pártja, a Mi Szlovákiánk Néppárt elleni társadalmi összefogás, illetve határozott politikai fellépés. Éppen ezért a soron következő megyei választások országos jelentőséggel is bírnak.

Az MKDSZ Országos Elnöksége
Fülek, 2017. május 17.

Fehér-Mičev Fülek 2017.5.17.