Pixiades László: Az MKDSZ a kisközségek pártján áll!

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség kisközségeket vezető polgármesterei komolyan veszik a környezetvédelmet és a köztisztaságot, amely napjainkra komoly feladatok elé állítja a kisközségek önkormányzatait is. Kőkeszi község fiatal polgármesterét, Pixiades Lászlót kérdeztük a környezetvédelem fontosságáról és egy, a környezetvédelmi minisztériumhoz benyújtott sikeres pályázatról.

 

1. Miért fontos vidéken, egy kis faluban is a környezetvédelem?

A környezet, amiben élünk, bennünket embereket minősít. Ezért nem csupán a nagyvárosokban, de a kis falvakban, mindenhol ahol emberek élnek fontos a környezetvédelem. Fontos számomra, hogy az embereknek meg legyen teremtve a biztonságos, szép, tiszta és élhető környezet, ahol jól érzik magukat és ahol nyugodt körülmények között élhetnek. A cél elérése egy egész közösség aktív és pozitív hozzáállását igényli, amely megteremtése nem könnyű feladat, de bízunk benne, sikerülni fog.

 

2. A sikeres pályázat után megvásárolt traktorral milyen feladatokat képes ellátni az önkormányzat?

Az MKDSZ a magyar vidék, a kisközségek pártján áll. Ezt abból is látni, hogy minden segítséget megadott a pályázat kidolgozása kapcsán, aminek köszönhetően községünknek sikerült hozzájutni egy új korszerű traktorhoz. A traktorhoz tartozó komoly szerelékek megkönnyítik önkormányzatunk dolgát, segítik törekvéseit, úgy a környezetvédelem, mint a falu utcáinak karbantartása, tisztítása terén. A költségvetésben a munkagépnek köszönhetően még megtakarítás is elérhető. Eddig másokra szorultunk, ezentúl megoldjuk önerőből ezeket a dolgokat.

 

3. Jelenthet e segítséget az idős embereknek? Az önkormányzat, hogy és miben segítené a lakosokat a munkagéppel?

Természetesen a gép az önkormányzaté és a községet szolgálja majd, de egyúttal így a lakosoknak is szolgálatában áll majd a traktor. Gondolok itt a téli időszakban elvégzendő munkákra, a hóeltakarításra, a tavaszi, nyári, őszi kaszálásra, illetve a fű elszállítására. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mindenki elégedett legyen és a munkagép a község szépítésével, utcáinak, járdáinak, vízelvezető árkainak karbantartásával teremtsen mindenki számára szép, tiszta és élhető környezetet, szolgálva mindennapjainkat itt Kőkesziben.

 

mkdsz ripot