Az MKDSZ a magyar elnökjelöltet támogatja

MEGOSZTÁS

              Az MKDSZ elnöke az erős megyei magyar képviselet érdekében, a közelgő választások kapcsán még az év elején levélben kereste meg a másik két hazai magyar pártot. A felajánlott együttműködésre az MKP válasz nélkül hagyta, majd a közelmúltban a sajtón keresztül elutasította. A Híd párt reagált erre a felajánlásra, amelynek eredménye képen a magyarok által lakott régiókban sikerült az együttműködést kialakítani. Mivel a magyar képviselők száma mellett rendkívül fontos a megyei elnök személye, ezért az MKDSZ a tárgyalások alatt erre külön hangsúlyt fektetett.

              A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség etnikai alapon politizáló, a szlovákiai magyar érdekeket képviselő kereszténydemokrata pártként a megyei választásokon, ahol van magyar elnökjelölt, ott kizárólag a magyar jelöltet támogatja és erre szólítja fel a magyar választópolgárokat pártállástól függetlenül. Ennek az alapvető magyar érdeknek a figyelembevételével döntött úgy a párt vezetése, hogy Kassa-megyében az egyetlen magyar elnökjelöltet támogatja Pataky Károly királyhelmeci polgármester személyében.

              A Híd párttal történt két korábbi egyeztető tárgyalást követően 2017. szeptember 27-én Nagyráskán került sor arra a további megbeszélésre, amelyen a választások utáni együttműködés lehetőségeit vázolták fel. A találkozó résztvevői, Fehér Csaba és Sárközi János, az MKDSZ országos elnöke, illetve alelnöke, Jakab Elemér, a Híd parlamenti képviselője, Kassa megyei elnöke, valamint Pataky Károly, a Híd Kassa megyei elnökjelöltje egyetértettek abban, hogy a magyarság érdekében az együttműködésnek a választások után is folytatódnia kell.

              A felek megegyező álláspontja, hogy a térségnek komoly és elodázhatatlan infrastrukturális fejlesztésekre van szüksége, amelyek mások állításával ellentétben nem az asszimilációt, de a szülőföldön magyarként való boldogulást és megmaradást segítik.

              Megdöbbentő és a magyarság érdekeivel teljesen ellentétes az MKP-nak azon döntése, miszerint Kassa- megyében nem a magyar jelöltet támogatja, hanem teljes mellszélességgel beállt az általuk sokat szidott kormánypárt, a SMER jelöltje mögé. Ez a döntés magyar ember számára elfogadhatatlan ezért az MKDSZ arra kéri a megye magyarságát hallgassanak a szívükre!

 

mkdsz hír

[oqeygallery id=184]