Besztercebányán Lunter a legesélyesebb

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség örömmel nyugtázza, hogy az általa is támogatott Stanislav Mičev Besztercebánya megyei független elnökjelölt október 6-án visszalépett a jelöltségtől. Mičev, a nyáron közzétett memorandumában megfogalmazott vállalása alapján, amelyet az MKDSZ is támogatott a közvélemény kutatások eredménye szerint legesélyesebb megyei elnökjelölt, Ján Lunter javára lépett vissza és arra kérte szimpatizánsait és minden demokratikusan gondolkodó megyei választópolgárt, hogy november 4-én menjenek el szavazzanak Lunter-re.

Az MKDSZ számára politikai, társadalmi prioritás a gyűlöletre építő, szélsőségesen nacionalista politika országos térnyerésének visszaszorítása.Marián Kotleba pártja, a Mi Szlovákiánk Néppárt politikájának alapját az az extrémista ideológia képezi, amely a demokratikus értékek társadalmi aláásását célozza, amelynek gyűlöletpolitikája nemzetiségi konfliktusokat gerjeszt, megosztásra épülő szociális demagógiájával és önkényuralmi módszereivel a legsötétebb időket igyekszik életre kelteni.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség ennek az egész társadalomra nézve veszélyes politikai, társadalmi jelenségnek visszaszorítása érdekében összefogást és határozott politikai fellépést sürget. Arra kérjük a demokratákat és minden besztercebányai választópolgárt, aki le akar számolni a megyében uralkodó extrémista politikával, nepotizmussal, klientarizmussal és korrupcióval, az november 4-én támogassa Ján Luntert.

Fehér Csaba
az MKDSZ elnöke