Magyar összefogás Nagyszombat megyében!

MEGOSZTÁS

Az MKDSZ Rigó Konrádot támogatja

Fehér Csaba, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a megyei önkormányzatok magyar érdekképviseletének erősítése céljával az év elején levélben kereste meg a másik két szlovákiai magyar pártot. A felajánlott együttműködést az MKP válasz nélkül hagyta, majd a közelmúltban a sajtón keresztül, Farkas Iván az MKP Országos Elnöksége nevében üzenve az Új Szó, 70. évfolyama 212. számának 4. oldalán utasította el a magyar összefogást. Az MKDSZ számára elfogadhatatlan az a politika, amely önös és pártpolitikai céloktól vezérelt, amely a magyar érdekkel teljesen ellentétes és amely összefogásról beszél, de a valóságban elutasítja és amelyben a magyarságot nem közösségnek tekinti, hanem színházi közönségnek nézi.

A Híd, bár nem országosan, de regionálisan reagált az MKDSZ magyar összefogást szorgalmazó felhívására, amelynek eredménye képpen előbb Kassa megyében, majd 2017. október 5-én Nagyszombat megyében is sikerült az együttműködést kialakítani a megyei elnökjelölt személyét illetően. Mivel a magyar képviselők száma mellett az MKDSZ rendkívül fontosnak tartja a megyei elnökjelölt személyét, ezért a párt erre külön hangsúlyt fektetett.

Az egyeztető tárgyalásra Dunaszerdahelyen került sor. A találkozó résztvevői, Fehér Csaba és Sárközi János, az MKDSZ országos elnöke, illetve alelnöke, Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője, közlekedési miniszter, Berner Lajos, kerületi elnök, valamint Rigó Konrád, a Híd Nagyszombat megyei elnökjelöltje voltak. A felek egyetértettek abban, hogy a nagyszombat megyei magyarság érdeke a magyar-magyar együttműködés, Mikuš leváltása és a megye fejlődő pályára állítása, illetve igazságos irányítása.

mkdsz hír