A Harmadik Rend és az érem két oldala

MEGOSZTÁS

További anyaországi párt kampányeszközévé vált a határon túli magyarság.

 

              Emlékszünk még a hírhedt 2004. évi december 5-ére, amikor az akkori MSZP, élén Gyurcsány Ferenccel a kettős állampolgárság megadása ellen kampányolt. A félresiklatott népszavazás eredménye határon túli magyarok millióit törte össze lelkileg. A napokban pedig a rivális párt a FIDESZ által megjósolt és gerjesztett „forró ősz” keretében november 1-jén Gyurcsány Ferenc, már mint a Demokratikus Koalíció elnöke a hozzá megszokott stílusban igyekezett belpolitikai tőkét kovácsolni, szavazatokat szerezni a határon túli és anyaországi magyarok közötti árok mélyítésével. A kettős állampolgároknak megadott választójog kapcsán történt kirohanásában üzente meg politikai álláspontját, miszerint: „Ne Sydney-ből, Caracas-ból, vagy Székelyudvarhelyről döntsék el, hogy milyen legyen a magyar egészségügy, vagy nyugdíjrendszer. Ne döntsenek azok, akik nem részesei Magyarország mindennapjainak.” – Ez az érem egyik oldala.

              Mi, határon túli magyarok az elmúlt években annak a várva várt grandiózus nemzetpolitikai tervnek lehettünk érintettjei és végül elszenvedő alanyai, amely a Fidesz-KDNP elképzelése nyomán öltött formát és kapott az anyaországban jogi keretet. A határokon átívelő nemzetegyesítés egyik vezéreszköze lett a magyar állampolgárság megadása, amire a környező országok kormányai különböző módon reagáltak. Szlovákia nem ismerve el a kettős állampolgárság intézményét a szlovák állampolgárság megfosztásával reagált. Örömünkbe üröm keveredett. Így született meg a titokban kettős állampolgárok rendje, a Harmadik Rend. A Harmadik Rend, amelyet most az Orbán-kormány szatelitpártján keresztül is a felvidéki magyarság tavaszi háláját várva az urnákhoz szólít. Szavazatokban megmutatkozó háláját várja el azért, mert az MKP-n, mint pénzkifizető szervezeten keresztül magyarországi közpénzek, adóforintok százmillióit osztották, osztják szét az itteni hűbéresek, illetve a Fidesz-KDNP érdekei szerint. A magyar kormány pártpolitikát csinál nemzetpolitika helyett. Ha nem így lenne, akkor a magyarsággal lenne stratégiai partnerségben nem pedig csak és kizárólag az MKP-val. – Ez pedig az érem másik oldala.

              A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a leghatározottabban elutasítja azt a nemzetpolitikának nevezett hatalomépítést, amely kampánytémává aljasítja a határon túli magyarok millióit, amely kiválasztott pártokban, „a vezérnek hálás” állampolgárokban gondolkodik, amely árkot ás az anyaországi és határon túli magyarság közé, amely pénzben méri és egymás ellen hangolja a magyart, amely gettósítja a határon túli magyarságot, kiszolgáltatja az érdekképviseletet és ellehetetleníti a független politizálást.

              Az MKDSZ felszólítja az anyaországi pártokat és pártvezetőket, hogy az egymás ellen vívott belpolitikai választási csatározásokba ne vonják bele a határon túli magyarságot, áldozzák fel egyéni és pártérdekeiket a nemzet nyugalma és boldogsága érdekében, mert azoknak semmi keresnivalója a nemzetpolitikában. A történelem és az emberi emlékezet bizonyosan értékelni fogja ezt!

 

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke