Erőnk a kitartás!

MEGOSZTÁS

Kedves Barátaink!

Az MKDSZ 2017. november 4-én először vett részt megyei választáson, amelyen politikai alapvetéséből adódóan az etnikai alapú és kereszténydemokrata érték- és érdekképviselet, valamint a magyar pártok választási együttműködése volt a vezérelve.

Köszönetemet szeretném kifejezni a tisztelt választópolgároknak, akik tegnap, november 4-én az urnákhoz járultak, közöttük pedig elsősorban azoknak, akik bizalmuk jeleként a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség jelöltjeire adták le szavazatukat.

A párt elnökeként hálás vagyok az MKDSZ megyei képviselőjelöltjeinek a becsületes munkáért és tisztességes helytállásért, amellyel a pártot, illetve a kereszténydemokrata értéket és embert képviselték. Egy olyan kampányban kellett helytállniuk magyarként és keresztényként, amelyben az MKDSZ által szorgalmazott magyar együttműködést elutasítók a kezükben lévő sajtóban a kommunista időket megszégyenítő módon igyekeztek az egyik oldalon elhallgatni, a másik oldalon lejáratni őket.

Nem hagyhatjuk a köszönet hangja nélkül azt a sikert sem, hogy eredményesen szorítottuk vissza a megyékben azt a szélsőséges politikát, amely veszélyt jelent minden demokratikus értékre, a nemzetiségek békés együttélésére. E helyütt azonban ki kell hangsúlyozni, hogy ez az ideológia és politika még mindig jelen van és továbbra is nagy veszélyt jelent számunkra felvidéki magyarok számára.

Tisztelt Kereszténydemokrata Barátaink! Az elmúlt napon újra bebizonyosodott, hogy a pénznek és propagandának, milyen hatalma van az emberi döntéshozatal felett. Hogy sok esetben képes átírni minden ésszerűséget és elmosni minden értéket. Annál nagyobb tehát a felelősségünk. Mi az MKDSZ-ben tovább folytatjuk azt a munkát, amelyben meggyőződésünk szerint a szolidaritás, az egymást tisztelő és jóakaratú emberek együttműködése, az őszinte és következetesen értékelvű etnikai politizálás előre viszi nemzeti ügyeinket. Erőnk a kitartás!

 

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke