Az MKP eladta a magyarságot Matovičnak

MEGOSZTÁS

2017. november 17-én Pozsonyban nyilvánvalóvá vált, hogy az MKP hatalmi törekvéseihez eszközként használja a felvidéki magyarságot ezért alkalmatlan annak képviseletére.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a leghatározottabban elítéli az MKP politikai hazárdjátékát, amellyel elárulja és mérhetetlen, minden nemzeti érdeket felülíró hatalomvágya áldozatává teszi a felvidéki magyarságot.

Megdöbbentő és felháborító, hogy miközben az MKP elutasította az MKDSZ által sürgetett magyar-magyar együttműködést, azokkal a szlovák politikai erőkkel köt hatalmi paktumot, amely populista és demagóg erők rendre húzzák elő politikai játszmáikban a magyar kártyát, a szlovákiai magyarság ellen hangolva a szlovák közhangulatot. Így tettek akkor is, élükön Igor Matovič-csal, az OĽaNO vezérével, amikor nem szavazták meg a kisebbségi nyelvhasználati küszöb 20%-ról 15% – ra való csökkentését, amely sok helyen mentette meg a magyar nyelvhasználati jogot a hivatali ügyintézésben. Azokkal szövetkezett az MKP, akik elutasították a Kisebbségi Kulturális Alap létrehozását, amely 4 millió eurót juttat a hazai magyar kulturális szervezeteknek. Azokkal a soviniszta erőkkel szövetkeztek, amelyeknek a kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán durva magyarellenes kirohanásaiktól volt hangos a parlament és a média, megkérdőjelezve a szlovákiai magyarok lojalitását. Ez, a hatalom mindenáron való megszerzéséért köttetett politikai paktum bizonyítja, hogy az MKP és újdonsült szövetségesei sem különbek a „Deákné vásznánál”.

A pártpolitikai játszmáknál fontosabb a szülőföldön való megmaradás, ezért az MKDSZ az egész nemzetrész nevében tiltakozik az ellen, hogy az MKP másodszor is kiszolgáltassa a magyarságot. A honi magyarságnak nincs szüksége olyan pártra, amelyik a független politizálást feladva kiszolgálja a Fideszt, amelyik egy a magyarságra nézve végzetes kimenetelű politikai paktum reményében lojalitását bizonygatja a magyarellenes szlovák ellenzéknek, csak a másik felvidéki magyarral nem hajlandó együttműködni.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a felvidéki magyarság érdekeit szem előtt tartva, a független politizálás és a semmivel sem pótolható magyar-magyar együttműködés jegyében folytatja etnikai alapú politikáját.

Az MKDSZ Országos Elnöksége

Komárom, 2017. november 18.