Adventus Domini – A várakozás és beteljesedés ideje

MEGOSZTÁS

              A szent karácsonyra való várakozás a katolikus egyházban szent idő, amely teljesen és egyedül a várakozás és az Úr eljövetelével telik.

Nincs reményteljesebb és nincs szomorúbb ideje az emberiségnek. Évezredes álmok teljesülnek be ilyenkor az emberiség nagy történelmében, amikor megjelenik köztük a világ világossága Jézus, akihez a bölcsek érkeznek, hogy beteljesítsék minden idők és korok dicséretét.

              A bölcsek szívét is teljesen eltölti a várva várt találkozás reménye. Milyen is lesz és hol lesz majd a találkozás? Méltón járulnak e az emberiség megszületett reménye elé? Ki lesz Ő? Ezen gondolataikban elmélyülve érkeznek meg a jászolhoz, ahol kétségük nem volt, átadják ajándékaikat, mert üres kézzel nem érkezhetnek.

Mi is a szellem és lélek, az imádság és meditáció, elmélyülés és kitárulkozás a böjtöt helyettesítő jellemzők belső hangjával közelítünk.

              Minden idők teljességében végül új világ tárulkozik ki számunkra, a beteljesedés világa. A megmentés, a megváltás álma és annak minden velejárója. Amikor az emberiség elnyeri földi életútjának beteljesülését és minden vágyában megismerheti a világ azt, akit küldött számunkra a Magasságbeli: Ő Jézus, Ő az Üdvözítő, az emberiség teljes üdvösségének reménysége és földi életünk várakozásának célja.

              Áldott legyen az Isten, aki nem feledkezett el a mi és minden ember üdvösségéről!

 

Horváth Róbert

kórházlelkész