Tisztújító közgyűlést tartott az MKDSZ

MEGOSZTÁS

              A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség 2017. december 2-án Kőkesziben tartotta meg harmadik országos tisztújító közgyűlését.

              Az elmúlt két évre vonatkozó elnöki és alelnöki beszámolókat, illetve értékeléseket követően a közgyűlés változatlan összetételben és egyhangúlag szavazott bizalmat az MKDSZ Országos Elnökségének. A döntés értelmében öt évig Fehér Csaba országos elnökként, Sárközi János és Krivánszky Miklós alelnökként vezetik a pártot.

              A közgyűlésen sor került a regionális vezetők megválasztására is Riczo Pribék Edit (Bodrogköz és Ungvidék, Kassa-vidék), Mgr. Mihály Valéria (Ipoly-mente és Gömör), illetve Mgr. Kecskeméti Jácint (Duna-mente) személyében.

              A tanácskozás keretében az MKDSZ Országos Elnöksége által 2013-ban létrehozott Magyar Kereszténydemokrata Karitász élére Abaházi Veres Máriát választották.

              A közgyűlés résztvevői határozatban erősítették meg az MKDSZ által eddig is képviselt nemzetpolitikai irányelvet, a párt etnikai alapú önálló politizálását, önrendelkezés melletti elkötelezettségét, a pluralizmus mellett a magyar-magyar együttműködés fontosságát, valamint az európai kisebbségi pártokkal való közös fellépést, továbbá, az európai őshonos nemzeti kisebbségek demokratikus törekvéseinek támogatását.

mkdsz hír

[oqeygallery id=188]