Tornaterem felújítások 5,7 millióból

MEGOSZTÁS

              A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség stratégiai fontosságú oktatás-, nevelésügyi területnek tekinti az ifjúság egészséges életmódra, tudatos táplálkozásra és rendszeres sportolásra irányuló nevelését. Ennek megfelelően az MKDSZ a hétköznapokban is tevékeny szerepet vállal annak folyamatos népszerűsítésében is. A rendszeres sportolás és tudatos étkezés komoly eredményt mutat a betegségek megelőzése terén, ugyanakkor adott esetben nem elhanyagolható megtakarítást jelent az egészségügyi és szociális kiadások tekintetében.

              Olyan korszerű iskolai tornatermek építését szorgalmazzuk, amelyek megfelelnek a sportágak széles spektrumának és alkalmasak egyéb, a mozgáskultúrával kapcsolatos tevékenységek folytatására is. Olyan tornatermekre van szükség, amelyek a települések lakosságának sportolását is lehetővé teszik.

              A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli, hogy az oktatásügyi minisztérium mintegy hatmillió eurót különített el tornaterem felújításra, illetve építésre. A fejlesztések sok évtizedes elmaradását jól tükrözi, hogy háromszáznegyvenöt pályázat érkezett be huszonnyolcmillió euró értékben, ami az elkülönített pályázati összeg négy és félszeresének felel meg. El kell mondani, hogy a pályázat most sem az átfogó reformokról, a szemléletváltásról szól. Nem érzékelni benne a folyamatos innovációt, az átgondolt és rendszerelvű fejlesztést. Inkább csak tűzoltásnak tekinthető. Társadalmi érdek az egészséges ember, a sikeres társadalom és a prosperáló ország. Hasznos és előremutató lenne az egészségügyi és oktatási tárca e területen való átfogó együttműködése.

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke