Reformokra érett gyermekvédelem – Az MKDSZ regionális vezetőjének látogatása Füleken

MEGOSZTÁS

Az MKDSZ megalakulása óta szorgalmazza a gyermekvédelmi törvények szigorítását. Sajnos egyre több gyermek kerül állami gondozásba. Változtatásra, szigorításra szorul a bérszülőség szabályozása, emellett könnyíteni kellene az örökbefogadás feltételein. A szempontok középpontjába a családban történő nevelkedést kell helyezni. A gyermekek elhelyezésekor tekintettel kellene lenni eredeti nemzetiségükre is. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség élénk kapcsolatokat ápol az ország különböző régióiban működő gyermekotthonokkal, azok munkatársaival és vezetőivel.

A karácsonyi ünnepkör a vízkereszttel, vagyis a háromkirályok ünnepével ér véget. Ezen a napon Mihály Valéria az, MKDSZ Ipoly-mente és Gömör regionális elnöke, unokáival a füleki gyermekotthonba tett látogatást. Az otthon nevelői és kis lakói teával, kávéval, süteménnyel fogadták a vendégeket. A kölcsönös ajándékozást követően az unokák verssel, mesével és furulyaszóval szórakoztatták az otthon lakóit, akikkel később már együtt énekeltek.

„Tartalmas kis délelőtti vizitáció volt mindkét fél részére. Jó volt látni, hogy a gyermekek nagyon jó kezekben vannak.“ – mondta Mihály Valéria. „Természetesen a kapcsolat tovább folytatódik az otthon lakóival és munkatársaival.“ – tette hozzá az MKDSZ regionális vezetője.

mkdsz hírek