Elszakadt a kötél

MEGOSZTÁS

              A nap híre, hogy tegnap lemondott miniszterelnöki tisztségéről a magyarok fellógatásával fenyegetőző román kormányfő, Mihai Tudose.

 Kedves Barátaim!

               Bár Tudose lemondása előtt néhány órával egyébként nevetséges magyarázkodásban igyekezett igazítani gyalázatos és elfogadhatatlan kijelentésének fazonján a tény mégis az, hogy a széleskörű, de Brüsszelt nélkülöző tiltakozások ellenére “magyarázatában” nem kért bocsánatot. Azt is tényként lehet kezelni, lemondása mögött pártja belső ellentétei és hogy a szociáldemokraták megvonták tőle a bizalmukat. Hozzáteszem, ők sem a gyilkossággal fenyegetőzés miatt.

               Ne legyenek illúzióink, ne kergessünk délibábokat sem a román magyar-politika elmozdulása, sem pedig a magyar diplomácia sikere tekintetében. A Felvidéken etnikai pártként kizárólag a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség adott ki a párt hivatalos honlapján megjelenő nyilatkozatot, amiben szintén egyedüliként következetesen kiáll az autonómia törekvések és a nemzeti identitás szimbólumainak szabad használata mellett! Az MKDSZ nem adja fel vallott értékeit és céljait, nem vezeti félre a magyarságot.

 Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke