Terbegecnek és Leszenyének kell az új út!

MEGOSZTÁS

 

              1968-at írtak, amikor megépült a Terbegecet Leszenyével összekötő, illetve a szlovákgyarmati határátkelőig vezető aszfaltozott közút. Most 2018-at írunk és az említett útszakasz, amely csupán 4 km hosszú, az elmúlt 50 év alatt nem került teljes felújításra, csupán az első havazásokig, fagyokig kitartó kátyúzásokat végezték el.

              Terbegec MKDSZ-es polgármestereként az elmúlt három évben Leszenye polgármesterével, Majdán Lászlóval együtt több alkalommal, fotódokumentációval ellátott kérvényekben hívtuk fel a figyelmet az áldatlan és életveszélyes állapotokra, arra kérve Besztercebánya megye illetékeseit, hogy vegyék rekonstrukció alá az említett útszakaszt.

              Sokéves megyei ígérgetés és magyarázkodás után úgy döntöttünk, hogy személyes látogatást teszünk az új besztercebányai megyei elnöknél, Ján Lunternál. Azzal a céllal kértünk audenciát, hogy felvilágosítsuk az elnököt a problémáról, amely a tágabb térség településeinek lakosságát is sújtja, mivel ez a legrövidebb út, amelyen el tudnak jutni Magyarországra.

            Több hetes várakozás után 2018. január 16-án végre személyesen is tudtunk találkozni Lunter megyeelnök úrral és alkalmunk nyílott megtárgyalni vele a bennünket aggasztó problémákat, közöttük az egyik legégetőbbet a Terbegec és Leszenye közötti útszakasz felújítását.

              Hiszem, hogy ez a személyes találkozás meghozza gyümölcsét és a polgárok újra biztonságosan tudják használni ezt az útszakaszt.

 Krnáč Marek, Terbegec község polgármestere