Példátlan és megrendítő az újságíró meggyilkolása

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség őszinte részvétét nyilvánítja és osztozik az előre megfontolt szándékkal elkövetett nagymácsédi kettősgyilkosság áldozatai hozzátartozóinak gyászában.

Megdöbbenve állunk a példátlan eset felett, hiszen a nagymácsédon élő Ján Kuciak és jegyese kivégzésszerű meggyilkolása egyben a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága elleni embertelen támadás is, amennyiben a gaztett Kuciak oknyomozó újságírói munkájával függ össze.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a sajtószabadságot, a szólás és véleménynyilvánítás szabadságát alapvető emberi jognak és demokratikus alapértéknek tekinti, aminek megóvása társadalmi érdek! Mindannyiunk közös feladata, hogy megfelelő politikai és társadalmi választ adjunk az esetre és meggátoljuk a félelem újbóli megtelepedését a közgondolkodásban. Nem engedhetjük, hogy a megfélemlítés, a fenyegetés eszközeivel és ezzel a mindenkit megrendítő példa nélküli gyilkossággal a magukat a törvények felett állóknak gondolók célt érjenek azok között, akik a közélet tisztaságáért emelik fel szavukat.

Minden felderítetlen bűntett a bűnelkövetőket erősíti, miközben aláássa az állampolgárok törvényességbe és az igazságszolgáltatásba vetett bizalmát. Éppen ezért reméljük, a rendőrség, illetve a bűnüldöző szervek szakszerű és minden részletre kiterjedő nyomozómunkájának sikerét!

 

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke

Komárom, 2018. február 26.