Egyre fogynak az erdők a Nagykürtösi járásban!

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség nagyon fontosnak tartja a természet védelmét, illetve a természeti erőforrásokkal való hatékony gazdálkodást, továbbá az emberi szükségletek és a természet, az erdők stabilitásának, biológiai sokféleségének megőrzése közötti egyensúly fenntartását. Köztudomású az erdők környezetvédelmi szerepe, hiszen az erdő jó hatást gyakorol a természet vízháztartására, mérsékli a szelek hatását, megköti a port. Ugyanakkor nem elhanyagolható az erdőknek az üvegházhatású gázok visszaszorításában kifejtett szerepe sem. Az MKDSZ az erdők megóvása érdekében a felelős ökológiai erdőgazdálkodást preferálja, miközben kemény törvényi fellépést sürget a rablógazdálkodás és a „túlhasználat” ellen.

Ipolynyéken, 2018. május 8-án találkozott a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Nagykürtösi járási vezetése és a párt országos elnöksége. A tanácskozás témája a környezetvédelem, egészen pontosan a térség erdeinek védelme volt. Aggasztó ugyanis az elmúlt években a térségben tapasztalható erdőirtások mértéke. Mivel az erdőirtás nagy mértékben kiterjed az akácfákra is, ez az ökológiai károk mellett a térségben tevékenykedő méhészek megélhetését is veszélybe sodorhatja. Az is tűrhetetlen állapot, hogy bár hektárszámra irtják az erdőt, még az erdőtulajdonosoknak is nehezen, vagy egyáltalán nem sikerül tűzifát vásárolniuk.

A megbeszélésen hozott döntés értelmében a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség minden politikai és jogi lépést megtesz az erdők megóvása, illetve a méztermelők és az erdőtulajdonosok érdekeinek védelmében. Az MKDSZ a mértéktelen fakitermelés leállítását sürgeti az érintett mezőgazdasági minisztériumnál, illetve az erdők védelmében számít a környezetvédelmi minisztérium támogatására is.

mkdsz hír