Ingyenes lesz a gyermekétkeztetés – üdvözöljük a kormány döntését

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség vallott és képviselt nemzeti keresztény értékrendjéből adódóan megalakulása óta a szociális biztonság, a gondoskodó állam megteremtésének elkötelezett híve. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekeket nevelő családok, és az idős emberek szociális biztonságát.

A gyermekközpontú és gondoskodó állam megvalósulásának irányába mutat, éppen ezért a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli a kormány azon döntését, amelynek köszönhetően a következő évtől, 2019. január 1-jétől az óvoda utolsó évfolyamai és minden alapiskolás tanuló ingyenes étkeztetésben részesülhet.

Az MKDSZ minden olyan politikai kezdeményezést támogat és mellette partnerként lép fel, amely a szociálisan érzékeny, gondoskodó állam erősítését szolgálja.

A számos meghozandó szükséges szociális intézkedés között fontosnak ítéljük az otthoni idősgondozásért járó anyagi juttatás további emelését. Véleményünk szerint a gondozók munkájának elismerése indokolja, a gazdaság teljesítőképessége pedig megengedi ezt a lépést.

 

Az MKDSZ Országos Elnöksége

2018. szeptember 30.