Szentmise keretében emlékeztek az aradi tizenháromra

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Ipoly-mente és Gömör regionális elnöksége Füleken emlékezett meg az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúkról. A tisztelet és az emlékezés koszorúit Mgr. Mihály Veléria, Csomor Mária, Kariž Sándor, valamint Mihály Gyula helyezték el.

Gömörsíden az MKDSZ október 7-én szentmisével emlékezett az 1849. október 6-án Aradon kivégzett tizenhárom vértanú tábornokra. A szentmisét Mgr. Marián Slovák atya mutatta be. Mihály Orsolya szavalata után került sor az 1848/49-es magyar szabadságharcnak emléket állító faragott tábla megszentelésére. A pápai, illetve a magyar himnusz eléneklését követően Mgr. Mihály Valéria, az MKDSZ regionális elnöke, gömörsídi polgármesterjelölt, minden jelenlévő nevében megköszönte a szentmise celebrálását, valamint a tábla megszentelését.

Mihály Valéria elmondta, hogy „Gömörsíden mindez idáig sajnos nem emlékeztek meg nemzetünk, illetve a magyar szabadságharc hős tábornokairól, akik példái a hazaszeretetnek és a személyes áldozatvállalásnak!” Az MKDSZ polgármesterjelöltje reményét fejezte ki, hogy a megemlékezés hagyománnyá válik, hiszen magyarként kötelességünk emlékezni és emlékeztetni. Mihály Valéria kiemelte, hogy a településen minden tekintetben szükség van a változásra.

Az ünnepségen jelen volt az MKDSZ országos elnöke és alelnöke, Fehér Csaba és Sárközi János, továbbá Mihály Károly, valamint Mihály Gyula képviselőjelöltek.

 

mkdsz hír