Megújuló, fejlődő falvak az Ipoly-mentén

MEGOSZTÁS

Egy település fejlettségének egyik fokmérője középületeinek állapota. A kis Ipoly-menti faluban, Terbegecen, 2018. november 3-án adták át ünnepélyesen és szentelték meg a község felújított ravatalozóját.

„A környezetvédelmi minisztériumtól pályázat útján nyert 70 000 euró elég volt arra, hogy a ravatalozót szépen fel tudjuk újítani. Megoldottuk az egész épület hőszigetelését, kicseréltük az összes nyílászárót, korszerűen felújítottuk a fűtésrendszert, kifestettük az egész épületet és új villámhárítót is szereltek a tetőszerkezetre. A méltó végtisztesség megadása elhunyt hozzátartozónknak nem csak emberi kötelesség, hanem erkölcsi feladat is.

Köszönet a támogatásért Sólymos László miniszter úrnak, aki tavaly személyesen is ellátogatott falunkba, továbbá a kivitelező cégnek a szép munkáért. Úgy gondolom, ezzel megint tettünk egy nagy lépést, és mindenki láthatja, hogy Terbegec egy olyan község, amelyik képes a megújulásra. Köszönöm mindenkinek, aki bármi módon segített, Önöknek, akik eljöttek.” – fejtette ki az átadási ünnepségen Krnáč Marek, Terbegec község polgármestere.

Fehér Csaba, az MKDSZ országos elnöke hangsúlyozta, hogy közös érdekünk a magyarság számára minden tekintetben élhető, az idősekkel szemben gondoskodó, a fiatalságot megtartani képes, a folyamatos megújulásra nyitott, modern falvak megteremtése. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség megalakulása óta a magyar vidék és az ott élők pártján áll. A párt programjában is érezhetően nagyobb politikai érzékenységgel, szolidaritással és egy új, az esélyteremtésre építő vidékpolitikával fordul a kistelepülések irányába. Terbegec az elmúlt négy évben nagy fejlődésen ment keresztül, s ezen a fejlődő pályán kell tovább haladni. Az MKDSZ vezetése, ahogy eddig is, ezután is mindent megtesz a település fejlődése érdekében.

A ravatalozót főtisztelendő Parák József besztercebányai püspöki helynök, ipolynyéki esperes-plébános szentelte meg.

 

mkdsz hír