Az MKDSZ növelni tudta erejét, erősítette regionális jelenlétét

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség a magyar települések békés fejlődése érdekében is, az együttműködés elkötelezett híveként igyekezett fellépni, önkormányzati politikáját képviselni.

A 2018. november 10-ei önkormányzati választásokon az MKDSZ növelni tudta a párt színeiben induló, illetve általa támogatott polgármesterek számát, s ezzel az önkormányzatokban, illetve a kistérségekben erősödött az MKDSZ által képviselt nemzeti, kereszténydemokrata értékelvű politika.

Sajnos, néhány településen a politikai ellenfeleket lejárató, embertelen eszközökkel és kíméletet nem ismerő módon folyó gyűlöletkampány sikeresen szólította meg a választókat. Reményre ad okot viszont az, hogy másutt az emberek bölcsességének és emberségének köszönhetően ez a „politika” elbukott! Vallom, hogy egyetlen választás alkalmával, egyetlen kampányában sem elfogadható, az emberi kapcsolatok feláldozása, emberek, családok megbélyegzése.

Hálásak vagyunk minden egyes szavazatért, amellyel az MKDSZ polgármester-, illetve képviselőjelöltjeit, azok elképzeléseit, programját támogatták! Minden eredmény, függetlenül a szavazatok számától, a voksoló emberek megmutatkozó bizalmát és a keresztény, valamint a demokrata értékekbe vetett hitét mutatja. Ez a támogatás, minden, a testületekbe bekerült, de a most kívül maradt magyar kereszténydemokrata jelöltet is további aktív közéleti jelenlétre és kitartó munkára kötelez.

Bízom benne, hogy az elkövetkező négy évben az önkormányzati munka az alkotó szellem, a tisztesség, az őszinteség talaján álló párbeszédről és együttműködésről fog szólni. Mindenkinek gratulálok az elért eredményhez, jó egészséget és a közösséget gyarapító, kitartó, együttműködésben elvégzett munkát kívánok! A tisztességgel elvégzett munkáért az elismerés és a köszönet szavai illetik a választási bizottságok tagjait is.

 

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke