Az MKDSZ adománya a dunaszerdahelyi kórház gyermekosztályának

MEGOSZTÁS

„Az egészségügy kapcsán az egyik oldalon az alulfinanszírozottságról, az orvos, nővér és ápolóhiányról, az alacsony bérekről, a rossz munkafeltételekről, a korszerűtlen ellátásról, a kórházak óriási veszteségtermeléséről, a másik oldalon az egészségügyet meggyógyító nagy, átfogó reformelképzelésekről, a rendszer betegközpontú korszerűsítéséről hallunk. El kell mondani, hogy a magánszektor bevonása sem hozta az elvárt eredményeket. Minden állampolgárnak, éljen az ország bármelyik szegletében, joga van az azonos színvonalú, az európai mércét megütő egészségügyi-, kórházi ellátáshoz, szociális gondoskodáshoz. Ennek biztosítása az állam feladata, így ebben a politika felelőssége megkérdőjelezhetetlen. A kórházak állapota, helyzete, a déli magyarlakta régiókban a legrosszabb. Az emberek átlagéletkora itt a legalacsonyabb, és itt regisztrálják a legtöbb daganatos megbetegedést is. Az egészségügy és a szociális ellátása színvonala (is) az ország gazdasági helyzetének, teljesítőképességének a függvénye. Amennyiben alacsony a gazdaság teljesítőképessége és nem megfelelő színvonalú az állami költségvetés, nincs az a reformelképzelés, racionalizáció, ami képes lenne hatékonyabbá tenni az egészségügyi ellátórendszert.” – mondta Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke Dunaszerdahelyen, ahol 2018. december 7-én a párt, valamint karitatív szervezete nevében, Borbély Nórával és Sárközi Jánossal a kórház gyermekosztályának egy tolókocsit és gyermekruhákat ajándékoztak.

Adventi időszak lévén, természetesen a kórházban betegeskedő gyermekek mikuláscsomagot is kaptak. A gyermekosztály egyik orvosa az adományt megköszönve elmondta, hogy „a Jóisten küldte Önöket, pont jókor érkezett a segítség, mivel éppen a napokban romlott el a tolókocsi.”

Borbély Nóra, az MKDSZ dunaszerdahelyi tagja mindenkinek megköszönte egész éves karitatív munkáját, illetve a nap kapcsán Jamber Zsuzsannának és Szeles Anikónak. Hangsúlyozta: a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség keresztény pártként az egész évben, nem csupán a karácsonyi ünnepkörben folytatja karitatív tevékenységét.

 

mkdsz karitász hír