Nem megengedhető, hogy gyermekek mélyszegénységben nőjenek fel

MEGOSZTÁS

A szegénység elleni sikeres küzdelem első lépése az emberek egymás iránti szolidaritása. Az MKDSZ szociálpolitikájával és karitatív tevékenységével ezt a keresztény szolidaritást igyekszik erősíteni az egyénben és a társadalomban.

Bizonyosan minden polgár fontosnak tartja a szociális biztonságot és családjával jóléti államban szeretne élni. A jóléti állam ott kezdődik, ahol megszűnik a mélyszegénység. Olyan, a szolidaritás magasabb fokán álló szociálpolitikára van szükség, amely növeli a családok képességét a mélyszegénységből való szabadulásra. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy az ilyen szegény családokban élő, nevelkedő gyermekek olyan hátránnyal indulnak az életben, amely a legtöbb esetben behozhatatlannak bizonyul. A politikának reagálnia kell! Nem szabad engedni, hogy gyermekek folyamatos nélkülözésben, a mélyszegénység kilátástalan fogságában nőjenek fel.” – fejtette ki Bánhegyi Annamária, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Bodrogköz és Ung-vidéki regionális elnöke, amikor a párt karitatív szervezetének vezetőjével, Abaházi Veres Máriával 2019. január 18-án, egy szükséget szenvedő többgyermekes családot látogattak meg. Az MKDSZ képviselői háztartási eszközt, ruhát és élelmiszert adományoztak a családnak.

A párt mellett működő segélyszervezet vezetője elmondta, hogy 2019-ben az MKDSZ Karitász tevékenységében nagyobb figyelmet szentel a komoly szükséget szenvedő családok, illetve gyermekek megsegítésére. A karitatív munkába igyekszünk saját gyermekeinket is bevonni és feléleszteni, erősíteni bennük a szolidaritás érzését, hiszen a jövő ezen a területen is rajtuk áll. – tette hozzá Bánhegyi Annamária. 

 

mkdsz karitász hír