Teljes listával indul az MKDSZ az EP választáson

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség az 2019. május 25-ei Európai Parlamenti választásokon teljes listát állít, vagyis tizennégy jelöltet indít, jelentette be a párt országos elnöksége 2019. február 13-án Királyhelmecen, ahol jelen volt a Bodrogköz és Ung-vidék régió két EP képviselőjelöltje, Bánhegyi Roland és Bogoly Zoltán. A jelöltállítás egyik szempontja volt, hogy lehetőség szerint az ország minden magyarlakta régiója képviselve legyen. A képviselőjelöltek között a párt tagjai mellett pártonkívüliek is helyet kaptak. Ezt a döntést a magyarság érdeke diktálta. Az MKDSZ ezzel is hangsúlyozni szeretné, hogy Brüsszelben nem pártpolitikát kíván folytatni, hogy a nemzeti érdek a pártérdek felett áll.

Az MKDSZ a változás, változtatás szükségességét látva és a társadalmi igényt tapasztalva, azzal egyetértve indul az Európai Parlamenti választásokon. A magyarságnak az Európai Unión kívül nincs más alternatívája. Ebben a kulturális és politikai közösségben az MKDSZ képviselőjelöltjeivel és programjával a keresztény politikai és társadalmi értékeket, továbbá a minden európai nép önrendelkezéséhez való jogát, az őshonos nemzeti közösségek védelmét biztosító „Nemzetek Európáját” képviseli. Brüsszelnek egyebek mellett a kisebbségpolitikájában, a felvidéki magyarságnak pedig brüsszeli külpolitikájában van szükség irányváltásra. Szakítani kell az alibista, egypólusú sérelmi politizálással és a nemzetállamok Európáját építő pártok érdekeinek kiszolgálása helyett a kisebbségi pártokkal szoros szövetségben a kezdeményező kisebbségi politizálás útjára kell lépni.” hangsúlyozta Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke.

„Ma, amikor a keresztény Európa megtartása és védelme az európai politika egyik fontos célkitűzésévé vált, elengedhetetlen, hogy a tisztán keresztény értékrendet valló pártok helyet kapjanak Brüsszelben. A keresztény Európát nem lehet a keresztény értékeket megtagadva, azok ellenében védelmezni” – tette hozzá Sárközi János, a párt alelnöke.

A párt vezetése a teljes listát, az elnökség jövő heti brüsszeli tárgyalásait követően hozza nyilvánosságra.

 

mkdsz hír