Minden magyar támogassa a magyar elnökjelöltet!

MEGOSZTÁS

A szlovákiai államfőválasztások története magyar szempontból általában arról szólt, hogy a két rossz közül a kisebbiket válasszuk, miután a szavazatainkkal győzelemhez segített államfő elfelejtette, hogy magyarok is élnek az országban.

Az aktuális államfőválasztás körüli események ismételten bizonyítják, hogy a Felvidéken a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség maradt az egyetlen olyan etnikai alapon politizáló magyar párt, amely politikai játszmák helyett őszinte híve a magyar-magyar együttműködésnek. Menyhárt és holdudvara hátat fordított a párt tagságának, szimpatizánsainak és választóinak. Elfordult attól a politikai alapelvtől, amely a magyar érdek elsőbbségét hirdeti, és pártpolitikai érdekek játékszerévé silányította a magyar ügyet.

Az MKP elnökének visszavonulása magában is elég lenne ahhoz, hogy mindenki lássa, Menyhárt és néhány társa csupán eszköznek tekinti a magyarságot, érdekeit pedig politikai alku tárgyának. Az a tény, hogy szlovák elnökjelölt támogatására szólított fel, akinek egy fél gondolatát sem hallani az itt élő magyarság sorsával és helyzetével kapcsolatban, nyilvánvalóvá tette, hogy a nemzeti eszme és érdek nem több náluk kalapra tűzhető bokrétánál.

Ez a botrányos visszalépés újabb bizonyítéka annak, hogy Menyhártot és pártját mások irányítják. Emellett az a tény, hogy nem a másik magyar államfőjelölt javára lépett vissza, azt mutatja, hogy az általuk szorgalmazott magyar-magyar párbeszédet csak ők nem gondolták komolyan. Politikájuk egyetlen célja és lényege a többi magyar párt végleges legyőzése. Ma már senki előtt sem titok, hogy az MKP új vezetése régóta Igor Matovič kegyeit keresi. Feltehetően azért, mert tudják jól, az MKP-nak esélye sincs a parlamentbe jutásra, ezért abban reménykednek, hogy 2020-ban szolgálataik jutalmaként néhányan közülük helyet kaphatnak Matovičék listáján.

Ebben a helyzetben az a nemzeti érdek, hogy minden magyar párt és választópolgár amögé a magyar államfőjelölt mögé sorakozzon fel, aki megtisztelte azzal közösségünket, hogy komolyan gondolta a jelöltséget, ezért az MKDSZ elnöksége támogatásáról biztosítja Bugár Bélát, és erre szólítja fel az itt élő magyarságot is.

Az MKDSZ Országos Elnöksége