Fehér: Európáért dolgozunk, és magyarként küzdünk mindenért, amit számunkra jelent! - EFA - MKDSZ tárgyalás Brüsszelben

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Országos Elnökségének tagjai: Fehér Csaba elnök, Sárközi János és Krivánszky Miklós alelnökök, valamint a párt EP képviselőjelöltjei: Less Károly és Fehér Péter munkalátogatásra érkeztek Brüsszelbe, az Európai Szabad Szövetség /EFA/ központi irodájába. Günther Dauwennel és Eva Bidania Ibargutxival folytatott megbeszélés témája a májusi EP választások, annak kapcsán pedig az EU nemzetiségpolitikájának, valamint a kisebbségi érdek-képviseleti pártok tevékenységének áttekintése, illetve az Európai Unióban élő nemzeti kisebbségek tagországonként változó jogállását, helyzetét figyelembe vevő reformelképzelések egyeztetése, továbbá az EFA tagpártjainak együttműködése volt.

„Az Európai Unió reformokra érett. A reformokat ott kell kezdeni, hogy visszatér az alapítók által meghatározott keresztény és demokratikus alapokhoz, ugyanakkor olyan mélyreható reformokra van szüksége, amelyek megerősítik gazdasági, politikai, katonai-védelmi helyzetét a világban. A globális kihívásokra, mint a fenntartható fejlődés, az éghajlati változás és környezetvédelem, valamint a migráció, csakis egységes és határozott fellépéssel lehet megfelelő válaszokat adni. Csak így lehet a nagyhatalmak között versenyben maradni, és érvényt szerezni az európai érdekeknek! Brüsszel nem „csatangolhat” el Európától, ahogy a tagországok sem folytathatnak olyan politikát, amelyek ellentétesek az unió alapértékeivel. Az ellentétekben kirajzolódó polarizálódás végzetes egész Európára nézve. Európáért dolgozunk, és magyarként küzdünk mindenért, amit számunkra jelent!” – fejtette ki Fehér Csaba, a párt elnöke.

A párt két EP képviselőjelöltje, Less Károly és Fehér Péter hangsúlyozták, hogy a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség biztonságos Európát akar! Kisebbségi érdek-képviseleti pártként a nemzetállamok Európája helyett a népek Európáját kívánjuk építeni, erősíteni! Hiszünk abban, hogy a jogaikban egyenlő népek sokszínűsége Európa egységét és erejét is jelenti. Érezzük felelősségünket az élhető Európa iránt, ezért kitartó és biztos szövetségesei vagyunk azoknak a törekvéseknek, amelyek a tiszta és zöld Európát célozzák! Az MKDSZ és EP képviselőjelöltjei olyan keresztény Európát akarnak, amely védi nemzeti kisebbségeit, és minden nemzetnek garantálja az önálló államiságot!

 

mkdsz hír