Ez a törvény nem emelkedhet jogerőre!

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban elutasítja a szlovák parlament azon döntését, amely szerint pénzbírsággal sújtható az a jogi személy, amelyiknek rendezvényén elhangzik egy másik állam himnusza. Mindenki számára világos, hogy ez a törvény kizárólag a magyar nemzeti himnusz szankcionálására irányul. Ez a szlovák államhatalom és politikum újabb magyarellenes megnyilvánulása, amelyben kormánypártok és ellenzékiek egyaránt és minden ellenségeskedést félretéve részt vesznek. A kormánypártok mellett megszavazta Matovič pártja is, amelynek már több, mint egy éve udvarol az MKP, próbál az uszályába kapaszkodni, és most Csáky Pál is az OĽaNO kegyeiért esedezik.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett a megdöbbentő tény mellett sem, hogy a Híd néhány képviselője is (még ha figyelmetlenségből is, ahogy nyilatkozták) megszavazta ezt a szégyenletes törvényt. Nekik becsületbeli kötelességük, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy ez a törvény soha ne léphessen életbe. Még ennél is elkeserítőbb, hogy egyetlen magyar képviselő sem szavazott ellene. Az a Simon Zsolt sem, aki most igyekszik politikai tőkét kovácsolni belőle, és mikor másokat bírál, saját gyávaságát gondosan elhallgatja. Elhallgatja a magyar nyilvánosság elől, hogy ő sem szavazott ellene, csupán alibista módon tartózkodott.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség álláspontja szerint a törvény alkotmányellenes, ellentétben van az alapvető emberi jogokkal, az európai demokratikus alapelvekkel, korlátozza a nemzetiségeket kulturális jogaik gyakorlásában és önazonosságuk nyilvános megvallásában. Az MKDSZ elvárja, hogy az államfő ne írja alá ezt az SNS által előre kitervelt és aljas fortéllyal „megszavaztatott” törvényt!

Az MKDSZ többször is világosan jelezte, hogy a magyarság érdekeit csak elkötelezett, és nem lekötelezett magyarok tudják képviselni. Mára az MKDSZ maradt az egyetlen független, etnikai alapon politizáló magyar párt, amelyik ezt a feladatot teljesíteni tudja.

 

Az MKDSZ Országos Elnöksége

Komárom, 2019. április 4.