Fehér Csaba: Az önrendelkezés nem kegy, hanem jog! Jár nekünk is!

MEGOSZTÁS

Komáromban, 2019. május 17-én találkozott Dél-Tirol és a Felvidék. Az MKDSZ elnökségének és EP képviselőjelöltjeinek meghívására a Dél-Tiroli Szabadság Párt képviseletében Komáromba érkezett Cristian Kollmann. A május 25-ei EP választási kampány keretében szervezett politikai eszmecserén Cristian Kollmann és Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke, egyetértettek abban, hogy Európa belső békéje a kisebbségek szabadsága! Eljött az ideje Európa megreformálásának, vagy ha úgy tetszik, egy másik Európa építésének.

A Dél-Tiroli Szabadság Párt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség annak az európai pártcsaládnak – az Európai Szabad Szövetségnek /EFA/ – a tagja, amelyik Manifesztumában is megfogalmazott egyik politikai célja, hogy a népek Európájának megteremtése révén támogasson minden nemzeti kisebbséget, állam nélküli nemzetet és a régiókat, amelyek békésen törekednek a politikai, kulturális és nyelvi elismerésre, és demokratikus intézményeik elfogadására. Az önrendelkezés nem politikai kegy, hanem minden közösséget megillető alapvető jog!

Az uniós intézmények és az EU tagállamai ugyanis nem alkalmazzák, nem védik megfelelően azokat az alapvető értékeket, polgári és közösségi szabadságjogokat, amelyekre a második világháború utáni Európa épült. A tagországok a nemzetállami politikai elvet érvényesítve, sok esetben azokkal teljesen ellentétes politikát folytatva korlátozzák a nemzeti közösségek kulturális, oktatásügyi, nyelvhasználati jogait, és háttérbe szorítják gazdasági érdekeit. A nemzetállamok ezzel a politikával, amelyet egyébként az EU tétlenül szemlél, alá- és fölérendeltségbe kategorizálják a lakosságot, a jog tekintetében is hátrányos különbséget tesznek nemzet és nemzet között.

„Az asszimilációs politika kelet- közép- és nyugat-európai genetikai kódja, valamint a kisebbségekre gyakorolt egyéni és közösségi lelki hatása is teljes egyezőséget mutat. A dél-tiroli osztrákok és a felvidéki magyarok történelmi és politikai sorsközössége szoros együttműködésre ösztönöz az Európai Szabad Szövetségben, az azon belül idén márciusban megalakult közép-európai munkacsoportban és a közép-európai politikai térségben is!” – hangsúlyozta a két politikus.

A nemzetállamok kormányai a háttérből, az etnikai összetétel megváltoztatása céljával, minden eszközzel támogatják a többségében a nemzetiségek által lakott területekre a betelepülést. A többségből kisebbséget, a kisebbségből többséget csinálva. Tudatmódosító történelemhamisítással, az adott területen a célra szabott iskolapolitikával, szobrok állítása általi területjelölésekkel.

Less Károly, az MKDSZ EP választási listavezetője kifejtette, hogy a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség az EP-ben szorgalmazni fogja az európai kisebbségi régiók megalakítását és azok valódi gazdasági és infrastrukturális felzárkóztatását célzó alapok létrehozását. Az eddigi tapasztalat azt mutatta, hogy a kormányok az elosztáskor diszkriminálják a kisebbségek által lakott régiókat, ezért az MKDSZ célja, hogy a kisebbségi régiók felzárkóztatási alapjához a kormányzatok megkerülésével lehessen hozzáférni.

 

mkdsz hír