Az adományokra mindig nagy szükség van

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség megalakulása óta egyetlen felvidéki magyar pártként kiterjedt karitatív tevékenységet is folytat. A párt vezetése által létrehozott MKDSZ Karitász adományaival az elmúlt években a rászoruló családok mellett számos oktatási, szociális és egészségügyi intézményt támogatott.

Less Károly és Major Eleonóra 2019. május 30-án a komáromi kórház gyermekosztályán járt. Az osztály főnővérének, Mészáros Eleonórának tájékoztatása alapján vásárolt párologtatók, függönyök, evőeszközök és tányérok állandó hiánycikkek a gyermekosztályon, így az átadott adomány nagy segítségére lesz a mindennapoknak.

„A kórházak állapota, helyzete, a déli magyarlakta régiókban a legrosszabb, ezért elismeréssel és örömmel nyugtázzuk, hogy megújult a komáromi kórház belgyógyászati pavilonja. El kell mondanunk viszont, hogy van még pár osztály, ami alapos felújításra szorul. Az áldatlan állapotok mindennapi hősei a nővérek és az orvosok. Csak az ő áldozatos munkájuk kompenzálják az ottani hiányosságokat. A fejlődés lassú, de legalább tapasztalható, az adományokra pedig mindig szükség van.” nyilatkozta Less Károly, az MKDSZ-adomány átadása alkalmával.

 

mkdsz karitász hír