A magyarság mindenek előtt, - az MKDSZ a Híd után az MKP-val is tárgyal

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) üdvözli az MKP Országos Tanácsának 2019. június 29-ei határozatát, amely a magyar érdekeket képviselő pártok összefogását sürgeti.
Az MKDSZ megalakulása óta a politikai pluralitás megőrzése mellett az összefogást, a magyar-magyar együttműködést szorgalmazza, többek között az MKP- val is. Ennek érdekében két levelet is küldtünk (2013-ban, illetve 2017-ben) az MKP előző és jelenlegi elnökének. Az MKDSZ Országos Elnöksége által a felvidéki magyarság érdekeit szem előtt tartó, évekkel ezelőtt megfogalmazott együttműködési szándék ma is érvényben van.
Az Európai Parlamenti választások eredményét el lehetett volna kerülni, ha a pártpolitikát felül írja a nemzeti érdek. Az elmúlt évek ellenségeskedése, a szlovák belpolitika új és egyre erősödő áramlata oda vezetett, hogy mára már a pozsonyi parlamenti magyar képviselet kerül veszélybe. A helyzet súlyosságának tudatában és politikájában a mindent felülíró magyar érdek szellemében az MKDSZ elfogadja az MKP „elemző együttgondolkodásra” szóló meghívását.
Szívből reméljük, hogy az MKP OT-t az őszinte szándék és a magyar érdek vezeti, amelyben megvalósul a valódi magyar összefogás a Felvidéken. Az MKDSZ nyitott a tárgyalásokra mindenkivel, aki közösségünk érdekeit szem előtt tartva tevékenykedik. Meggyőződésünk, hogy az együttműködésnek nem feltételei vannak, hanem tétje, – a magyar-magyar összefogásnak nincs alternatívája!

Az MKDSZ Országos Elnöksége
Komárom, 2019. július 1.