Az MKDSZ sporteszközöket ajándékozott

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség az egyedüli olyan magyar párt, amelyik külön karitatív szervezettel rendelkezik. A párt szociális programjának központjában a szegények, rászorulók életkörülményeinek javítása, a szükségben szenvedő gyermekek, a nagycsaládok és az idős, kiszolgáltatott emberek megsegítése áll. Az MKDSZ fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását, hogy mindenki emberhez méltó módon tudjon élni, hogy az állam valóban gondoskodó legyen, és garantálja a szükséghelyzetben lévő állampolgárok és főleg a gyermekeket nevelő családok szociális biztonságát. A legkiszolgáltatottabbak a gyermekek, ezért az MKDSZ figyelme feléjük irányul. 

A párt karitatív szervezetének tagjai évek óta programszerűen járják az ország gyermekotthonait, és igyekeznek segíteni az intézményeknek, illetve felhívni a társadalom figyelmét az árva, az elhagyott, a családjukból a szegénység által kiszakított gyermekek sorsára. „A párkányi gyermekotthonba szinte hazajárunk. Mindig megható az a szeretet, ragaszkodás, amiben az ott élő, nevelkedő gyermekek részesítenek bennünket.“ – Nyilatkozta Fehér Csaba és Sárközi János, az MKDSZ elnöke, illetve alelnöke legutóbbi, 2019. szeptember 11-ei párkányi látogatása alkalmával, amikor sporteszközökkel (kerékpár, gördeszka, asztalitenisz ütők, focilabda, csocsóasztal), iskolakezdés lévén színes ceruzákkal és természetesen gyümölccsel ajándékozta meg az otthon kis lakóit. 

„Emberi, erkölcsi kötelességünk, hogy segítsünk, hogy azok mellé álljunk, akiknek támasz kell. Az ígéret be nem teljesülő remény, a vigasz olcsó ajándék, a segítség viszont igazi testi lelki újjászületés!“ -Tette hozzá Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke. 

mkdsz hír