Az MKDSZ üdvözli az MKP OT határozatát

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli az MKP OT azon határozatát, amely a magyar parlamenti érdekképviselet megtartása érdekében tovább folytatja a tárgyalásokat a Híd párttal, amellyel az MKDSZ már megállapodott.
Az MKDSZ az együttműködési tárgyalások kezdete óta azon az állásponton van, azon dolgozik kitartóan, hogy a két nagyobb párt között létrejöjjön egy olyan együttműködés, amelyben minden-, az összefogást gátló feltételek nélküli együttműködésre hajlandó politikai szubjektumnak helye van. Meggyőződésünk, hogy jelen politikai helyzetben ez az egyetlen helyes út, és csak ez vezethet eredményre. Emellett az MKDSZ lényegesnek tartja, hogy az együttműködésben egy olyan program szülessen, amely az ország minden nemzetiségének valós politikai alternatívát nyújtva odafigyel az általuk lakott régiókra, és amely az egész felvidéki magyarság politikai, társadalmi és gazdasági megerősödését eredményezi.
Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar együttműködés megvalósulásához az MKDSZ még aktívabb szerepvállalása elkerülhetetlen. Pontosan érezzük felelősségünket, és látjuk feladatunkat az együttműködés megvalósításában, a sikert garantáló közös lista kialakításában. Bízunk abban, hogy az MKDSZ, a Híd és az MKP közötti tárgyalások a bizalom légkörében folynak tovább, és a magyar érdek tekintetében, mindenki számára elfogadható, a siker irányába mutató eredményt hoznak!

Az MKDSZ Országos Elnöksége
Komárom, 2019. október 13.