Az MKDSZ tovább folytatja a tárgyalásokat

MEGOSZTÁS

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint a magyarság parlamenti képviseletét a legnagyobb eséllyel olyan széleskörű ötpárti összefogás biztosíthatja, amelynek alapja a két nagyobbik párt, a Híd és az MKP választási együttműködése.
Változatlanul valljuk, hogy a felvidéki magyarság számára az a legjobb parlament, ahol ott vannak a magyar képviselők, és az a legjobb kormány, amelyben ott vannak a magyarok!
Az MKDSZ a magyarság érdekeit szem előtt tartva továbbra is részt kíván venni minden olyan tárgyaláson, amelyen minden tárgyaló fél felismerve döntésének súlyát egyaránt kész a kompromisszumra. A magyar érdekekkel teljesen ellentétes az a politika, amely a magyar érdekképviseletet kész lenne feláldozni a szlovák belpolitikai küzdelmek oltárán.
Az MKDSZ számára minden olyan formáció elfogadható, amely a két nagyobbik párt, a Híd és az MKP megegyezésén alapszik. Sajnálatos, hogy a hétfői ötpárti egyeztetésen nem született megállapodás. A magunk részéről továbbra is mindent megteszünk azért, hogy ez az együttműködés létrejöjjön. A megegyezésnek nem feltételei vannak, hanem tétje!

Az MKDSZ Elnöksége
Komárom, 2019. október 29.