Nem az események után futok, a feladatok elé megyek

MEGOSZTÁS

Tisztelettel üdvözlöm! Major Eleonóra vagyok, 24 éves. Szentpéteren születtem és éltem, tavaly viszont Gútára költöztem. Tanulmányaimat a szentpéteri alapiskolában kezdtem, majd a gútai magániskolában, művészeti irányzaton folytattam. Az érettségi után a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Pedagógiai Karára nyertem felvételt, ahol tavaly diplomáztam az Óvodai és elemi pedagógia szak alapképzésen. A mesterfokozatot a Selye János Egyetemen szeretném megszerezni, így jelenleg Komáromban folytatom felsőfokú tanulmányaimat. Az egyetemi tanulmányaim mellett álláslehetőséget kaptam pedagógusként a lakszakállasi Magyar Tannyelvű Alapiskolában.
Egy mentálhigiénés szakképesítés megszerzését is célul tűztem ki, mivel rohanó világunkban fontosnak tartom a mentális betegségek megelőzését, az egészséges, kiegyensúlyozott lelki élet megőrzését. Gyermekekkel foglalkozom, ezen felül jótékonysági eseményeket is szervezek. Az MKDSZ karitatív csoportjában önzetlenül segítek a rászoruló gyermekeken, családokon, az idős-, valamint beteg embereken. Már 15 éves korom óta aktívan részt veszek a diák- és ifjúsági programok szervezésében. 2015-től a Diákhálózat tagjaként, a Tandem n.o. pályaválasztási programjainak segédszervezőjeként, a Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYIK) alelnökeként és az egyetemi szenátus tagjaként is tevékenykedtem. Jelenleg a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Ifjúsági Tagozatának elnöki posztját töltöm be. Sosem bújok ki a feladatok elvégzése alól, szeretem a kihívásokat. Kötelezettségeimet, vállalt feladataimat igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) tagjaként és a Híd listáján induló parlamenti képviselőjelöltjeként ismerve az ifjúság problémáit, elképzeléseit, a felvidéki magyar fiatalok érdekeit szeretném képviselni a pozsonyi törvényhozásban.
Hogy miért is vállaltam a jelöltséget a 2020. évi parlamenti választásokon? Meggyőződésem, hogy a fiatalságnak az eddiginél sokkal aktívabb közéleti szerepet kell vállalnia, hiszen, bár a munka a máé, annak eredményei mindig a jövőnek szólnak. Szeretnék jóval aktívabban dolgozni azért, amiben hiszek. Parlamenti képviselőként az eddigieknél is több lehetőségem nyílna a magyarság és benne az ifjúság érdekeinek szolgálatára. Fiatal felvidéki magyarként meg szeretném mutatni, hogy mire képes a fiatal lendület, az innovatív látásmód, a következetes értékképviselet és a kitartó, becsületes munka. Álljunk ki mindannyian a szlovákiai magyarok jogaiért! Dolgozzunk együtt a további fejlődésért! A történetünk a jövőről szól majd, írjuk együtt!
A lehetőség adva van, a döntés a miénk, Önöké!
Üdvözlettel
Major Eleonóra, pedagógus
parlamenti képviselőjelölt