Dinamikus és tiszta gondolatokra van szükség!

MEGOSZTÁS

Közéleti ténykedésem 23 évesen kezdődött, kisfiam világrajötte után. Felelősséget és elkötelezettséget vállaltam gyermekem iránt. Azon munkálkodtam, hogy biztonságos életet, otthont teremtsek neki. Sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy a kisgyermekes anyukák lehetőségei korlátozottak. Jónéhány nő, anya küzd hasonló, mindennapos problémákkal. Mellőzés, cserbenhagyottság, munkahelyi problémák. Csak azért mert gyermeket, gyermekeket nevelünk.
A „csakazértis“, a bizonyítási vágy és az eltökéltség lángba borította lelkem. Több cél is lebegett előttem. Számomra az első és legfontosabb célkitűzés a kisgyermekes anyukák támogatása, segítése. Túlnyomó részük anyagi, s egyéb gondokkal küzd. Ez, családon belüli konfliktushoz vezethet. Gyakran a kivándorlás mellett döntenek a fiatalok és külföldön próbálnak szerencsét. Úgy gondolom nagy segítség lenne a kisgyermekes anyukák számára, hogy ha a munkaerőpiac több részmunkaidős állást kínálna betöltésre. Ez megkönnyítené a teljes munkakörbe való visszaállást is. Fő célom, a nyugodt családi élethez való feltételek megteremtése.
Jelenleg óvó és elemi pedagógia hallgató vagyok a Selye János Egyetemen. Fontosnak tartom és egyben kötelességemnek érzem, hogy kiemelten foglalkozzak az oktatásügy jelenlegi mélyrepülésével. A szülők egyre kevesebbet foglalkoznak gyermekeik csiszolásával, nevelésével. Ez a pedagógusokra hárul. Egyre nehezebben tudják ellátni az oktatói-nevelői feladatokat. Egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk, így a gyermekekre is. Az iskolaügyben gyökeres reformokra van szükség.
Bolygónk, s annak élővilága a 24-ik órájába lépett. Segítségért kiált. Ha nem cselekszünk időben, nem hozunk szigorúbb törvényeket, akkor a lég-, a talaj-, és a vízszennyezettség súlyosbodik, az erdőirtás, az állatkínzás egyre nagyobb méreteket ölt majd.

A gondolat, az elhatározás, a kimondott szó, a tett egy kell hogy legyen. Váltsuk valóra közösen gyermekeink, unokáink álmát egy élhetőbb jövő érdekében! Kérem éljenek választójogukkal február 29-én és válasszák a 18-as listát!

Üdvözlettel
Lőrincz Orsolya,
parlamenti képviselőjelölt