Tisztelt Választópolgárok!

MEGOSZTÁS

Szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy részt vett a 2020. február 29-ei parlamenti választásokon. Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik megtiszteltek bizalmukkal és a Híd listáján induló magyar kereszténydemokratákra, az MKDSZ jelöltjeire adták voksukat!
Sajnos minden igyekezetünk ellenére sem sikerült biztosítani régióink, a magyarság és a kisebbségi érdekek parlamenti képviseletét! A választási eredmények árnyékában azt kell mondanunk, hogy a magyarság, régióink, önkormányzataink és a kisebbségi ügy nehéz évek elé néz!
2020. február 29. történelmi lecke mindenkinek! A szlovák bel- és pártpolitikai csatatéren esett el a magyarság képviselete. Ennek egyik oka, hogy voltak, akik a legfontosabb, mindenek felett álló programnak jelölték meg a ,,rendszerváltást”. Az eredménye az lett, hogy egymásnak feszülő, elvakult megosztottságunkban sikerült is leváltanunk három évtized szlovákiai magyar parlamenti érdekképviseletét, átadva helyünket olyan erőknek, amelyek mindig a magyar érdekek és a kisebbségi jogok ellen foglaltak állást! Harminc év óta először nem lesz magyar hang, amely szólna értünk, és nem lesz kéz, amely tesz értünk!
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség az elkövetkező idő magyarság előtt álló legfontosabb feladatának tekinti a gyűlöletpolitika megszüntetését, az együttműködés politikai kultúrájának megerősítését, a kisebbségi politika és a szlovákiai magyar nemzetpolitika újrafogalmazását, az elért jogok, eredmények megóvását. Az MKDSZ minden ebbe az irányba mutató kezdeményezésben őszinte és határozott partner, ahogy eddig is az volt!
Az MKDSZ Országos Elnöksége
2020. március 2.