Hetedik alkalommal került átadásra a Szüllő Géza-díj

MEGOSZTÁS
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) 2014-ben alapította a Szüllő Géza-díjat azzal a szándékkal, hogy elismerésben részesüljenek azok, akik hosszú éveken át tudatosan és kitartóan végzik munkájukat, mellyel szűkebb pátriájukat és a magyarságot szolgálják. Másrészt pedig, hogy emlékezzünk és tisztelegjünk a két világháború közötti keresztény politikus, dr. Szüllő Géza szellemi hagyatéka előtt. A díj átadásával szeretnénk jelezni, hogy figyelemmel kísérjük, fontosnak tartjuk és értékeljük a közösségért végzett munkát, látjuk és elismerjük az eredményeket, amelyek nem csak a felvidéki-, de az egyetemes magyarságot építik, gazdagítják, szolgálják.
A kuratórium döntése alapján 2020-ban a keresztény tanítás szellemében és a felvidéki magyarság lelki, szellemi és kulturális gyarapodásáért folytatott nemzetépítő munkásságáért Mgr. Szilva József, Nívó-díjas grafikus- és festőművész, a Szlovák Képzőművészeti Szövetség, valamint a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének tagja, a Komáromi Művészeti Alapiskola tanára, PhDr. Bukovszky László, történész-levéltáros, író, a Szlovák Köztársaság Kisebbségi Kormánybiztosa, a Nemzeti Emlékezet Intézete – Felügyelő Bizottsági tagja, a Fórum Kisebbségkutató Intézet külső munkatársa, valamint Ft. Dr. Herdics György PhD. címzetes apát, író, habilitált egyetemi docens, a Remény hetilap főszerkesztője, a dunaszerdahely-bősi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola igazgatója részesültek az elismerésben.
Az idei 7. díjátadóra a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon került sor. A díjakat a kuratórium képviseletében 2020. december 18-án Iván Ida, Major Eleonóra, Fehér Csaba és Sárközi János a díjazottak otthonában adták át. Szilva József, Bukovszky László és Herdics György (aki egy későbbi időpontban veszi át a díjat) olyan példaadók, akik munkájukkal, szolgálatukkal másokat is inspirálnak. Isten éltesse erőben és egészségben őket. Sok eredményes munkával eltelt évet kívánunk nekik!
Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke
2020. december 19.