Az MKDSZ nyolc betegágyat ajándékozott a királyhelmeci kórháznak

MEGOSZTÁS

Közel egy éve éljük mindennapjainkat a világjárvány árnyékában. A napi politika is a pandémia visszaszorítására hozott jogszabályokról és intézkedésekről szól. Az eltelt hónapok eseményei a komoly reformokra, fejlesztésekre érett egészségügyi és szociális ellátórendszerre, a kórházakra, idősotthonokra, illetve az ott dolgozó orvosokra, ápolókra irányították a társadalom figyelmét. Aki komolyan gondolja politikáját, megvalósítandó programját, az nem várja meg, amíg döntéshozó helyzetbe kerül (bár, kétségkívül igazán sokat ott lehet tenni, ott lehet maradéktalanul megvalósítani programokat), hanem addig is lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni, javítani a polgárok mindennapjain.
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) nem csupán programjában, de tettekben is követi az Evangélium cselekvő szolidaritásról szóló tanítását, mert az igazi keresztény politika a mindennapok munkája, nem pedig a papírra vetett tervek halmaza! Mi, a keresztény párt tagjai, ebben látjuk a keresztény közélet és politizálás lényegét. Az MKDSZ és karitatív szervezete évek óta számos bel- és külföldi segélyszervezettel működik együtt. Egy ilyen együttműködésnek köszönhetően ajándékoztuk meg Ipolyság, Gúta, Vágfarkasd és Nagykürtös után a királyhelmeci kórházat nyolc db nagy értékű-, elektromosan állítható kórházi betegággyal.
Természetesen, az állam feladatait nem tudjuk és nem is akarjuk átvenni, mert a korszerű, jól szervezett- és finanszírozott egészségügy biztosítása a Szlovák Állam, illetve a parlament feladata. Az pedig, hogy ki kerül döntéshozó helyzetbe, s ott kinek nyílik lehetősége a még több és nagyobb munkára, az a választópolgárok felelőssége! Nem kell nagy bölcsesség belátni, hogy a beteg embernek nem papírra vetett, majd ha … ígéretekre, hanem korszerű kórházi ágyra és megfelelő ellátásra van szüksége!

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke
2020. december 29.