Rendhagyó pedagógusnap másodszor is!

MEGOSZTÁS

Pedagógusnak lenni, akként élni mindenkor szép pálya, nagy szolgálat és komoly felelősség! Egy szlovákiai magyar tanárnak, kinek kezei között a holnap magyarja nevelkedik, nagy kihívás is! Oktatásügyi helyzetünk és nemzeti céljaink újabb és újabb feladatok elé állítja a pedagógusokat. A koronavírus-járvány következtében az oktatásban kialakult helyzet egyik napról a másikra írta át az eddig működő rendszert, a mindennapi rutint, az oktatás formáját, a tanár és diák közötti személyes kapcsolatot. Nem számítottunk rá, hogy az egész emberiséget veszélyeztető járvány egy számunkra nagyon távoli jövőbe helyez bennünket. Pedagógusaink ebben az immár egy éve tartó kihívásban is megállják a helyüket! Fogadják tiszteletünket és elismerésünket érte!
Ebben a helyzetben is igaz a megállapítás, gyermek nélkül nincs tanár, tanár nélkül nincs oktatás! Ma, amikor a koronavírus-járvány árnyékában ünnepeljük pedagógusainkat, még inkább hangsúlyoznunk kell, hogy a tudás érték és az is, aki ezt átadja.
„Élen állsz és messze látszol, sose feledd, példa vagy!” B. Radó Lili pedagógusokra is szépen illő, nekik hálát adni méltó soraival köszöntöm még egyszer pedagógusnap alkalmából tanárainkat. Isten éltesse őket erőben és egészségben. Adjon nekik a Teremtő Isten végtelen szeretetet és türelmet!

Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke
Komárom, 2021. március 28.